top of page

תוצאות מחקר מקיף  שנערך ב2015 הראו כי פעילות הפנאי המועדפת על בני נוער בישראל הינה הקשבה למוזיקה

(למחקר המלא) . בפרוייקט, אנו נעזרים בכוח המשיכה של המוזיקה ובאלמנטים המחנכים והיצירתיים שבה והופכים פעילות של האזנה פאסיבית לעשייה אקטיבית המעודדת חקירה פעילה וחופשית של המוזיקה ,מרחיבה לב ודעת , ומפתחת יכולות יצירה ועשייה. 

המודל מבוסס על עבודה עם: היחיד/ה - הקבוצה - הקהילה -תרבות;

 

יחיד/ה

 

המוסיקה עוקפת את השפה. דרכה ניתן להעניק משמעות לקונפליקטים ולרגשות חבויים. נגינה מחייבת הקשבה, שימת לב לפרטים, מחשבה וחיבור עם תחושות, ומאפשרת הפנמה של  דפוסי למידה- תרגול, אמון, שינון, הכושר ללימוד  עצמי, משמעת עצמית, סבלנות, תפקודי קשב, קואורדינציה  ותפקוד מוטורי. הדגש בלימודי הנגינה הינו  על ביטוי אישי ייחודי , הבעת תחושות, רגשות, תסכולים , וקונפליקטים.

המוסיקה יוצרת קשר בין המדריך הבוגר למודרך הצעיר, כשהרצון לנגן מעניק מוטיבציה פנימית (ברצון ובגילוי יכולת ההתמדה כבר נוצר שינוי).  

השיר הוא מפגש עם הרגש בצורה מאורגנת, תמציתית ופרודוקטיבית. בנוסף, השיר מאפשר סובלימציה של רגשות . השיר פותח אפשרויות להרחבה ולהעמקה של טווח ההבעה ,השיר המובנה מספק מסגרת מכילה ותומכת המאפשרת לחוש שליטה; צורך חשוב אצל מתבגרים.

קבוצה

 


מוסיקה בקבוצה מאפשרת תהליכים חברתיים ואישיים -  הקשבה לכלים האחרים, לנגנים האחרים, יש בה מקום להתבלט וחשיבות למתן מקום לאחרים. אלו מפתחים את היכולת לאמפטיה , את היכולת להקשבה והיכולת להשיג .הנגינה המשותפת יוצרת נורמה של שיתוף פעולה ושל מחוייבות ולכידות קבוצתית. היכולת לשמור על מקצב וחיבור עם שאר הקבוצה מסייעת לארגון, לשליטה ולתחושה של סדר ולכידות בחיי הנערים. מחקרים טוענים(רוזמן 1995) כי  פיתוח יכולות אלו דרך נגינה מסייעים לקלוט ולעכל תכנים בתהליכי למידה.


ג-  הופעות – נראות , עמידה על במה , עמידה בלחצים, העלאת בטחון עצמי, חווית הצלחה

 ד-  הקלטות –  עבודה עם מוסיקאים מקצועיים,מגע עם עולם המבוגרים, מתן אופק לעבודה עד לתוצר מוגמר, מצוינות, עמידה בלוחות זמנים .

קהילה

 בני הנוער נוטלים תפקידים פעילים ותורמים, מפיקים ומקדמים פעילות תרבותית במסגרת הקהילה בפרויקטים, הופעות ואירועים, בניהול חדר החזרות ובלקיחת חלק בקבוצת ההפקה שמנהלת את אירועי המרכז. בכך הם מייצרים חיבור מחודש לקהילה מעמדה  אקטיבית וחיובית, מחזקים את תחושת השייכות שלהם לקהילה ומעצימים דימוי עצמי וציבורי  חיובי.

תרבות


הפרוייקט  נותן כלים לצעירי הקהילה לפיתוח יצירתיות אישית וחברתית אשר תתרום להם כאינדווידואלים וכקבוצה יוצרת  ,    מאפשר להם לשתף פעולה, לחקור,ללמוד, לדון ולהתפתח ולהוציא לאור את תוצריהם. בכך הפרוייקט מעודד קיום תרבות חיה ואותנטית בקהילה המקומית ובתרבות בכלל.                                                                                                                                                                                         

 

bottom of page